Mladší dorost na lídra nestačil

18.09.2011 21:38

AFK Slavoj Podolí – Bohemians Praha (Střížkov) 0:3 (0:2)
Sobota, 17.9.2011, 14:30

 

Domácí naplnili papírové předpoklady a podlehli vedoucímu týmu tabulky hladce 0:3. Prohra se začala rodit na začátku druhé čtvrthodiny zápasu, kdy obranné řady vinou malého důrazu a nerozhodnosti prováhaly několik možnosti k odehrání míče do bezpečných prostor, čehož hosté využili k otevření skóre. Žádná exhibice favorita se však nekonala a v dalším průběhu zápasu se hrálo převážně v blízkém okolí středového kruhu. Přesto zelenobílí ze Střížkova v poslední minutě prvního poločasu svůj náskok navýšili po nemastné neslané střele, kterou domácí gólman pravděpodobně viděl příliš pozdě.

Ani po změně stran nebyly patrné zásadní rozdíly v herní činnosti obou týmů, základní stavebním kamenem akcí na obou stranách byla především náhoda. V čem však domácí zcela přesvědčivě dominovali, to byla velkovýroba nevynucených a zbytečných chyb. To se zřejmě zalíbilo i arbitrovi zápasu a tak si také střihl dvě hrubky po sobě – nejprve blahosklonně přehlédl zjevný faul na Šolce v pokutovém území (bohužel to opět schytaly zánártní kůstky a lze jen stěží odhadovat, kdy bude Šolc znovu schopen naskočit do soutěžního utkání), poté naprosto kuriózně ponechal pokračovat ve hře před bránou Podolí v okamžiku, kdy míč po rozehrávce z malého vápna ještě neopustil pokutové území. Aby byla groteska dokonána, trefil v nastalém zmatku při odkopu Binder soupeřova útočníka tak nešťastně, že se míč odrazil rovnou do odkryté brány domácích. Inu, venkovský pouťák, jak má být… Nicméně, rozhodčí zápas jistě nerozhodl a bylo by pošetilé tvrdit cokoliv jiného – příčiny neúspěch musí tentokrát hledat Podolí výhradně ve vlastních řadách.

Zápas byl opět jasným důkazem vyrovnanosti přeboru mladšího dorostu – ani tým, který jako jediný neztratil ani bod, svoji hrou rozhodně nijak neoslnil a troufnu si tvrdit, že po herní stránce je rozdíl mezi ním a třeba desátou Libuší takřka zanedbatelný. Co bude rozhodovat, to jsou jednak nevynucené chyby (a těch děláme stále příliš mnoho), jednak i schopnost a odolnost hrát důrazně až na samou hranici pravidel – i zde zatím očividně zaostáváme.

Sestava: Binder – Gillern, Dratva, Miláček, Dvořák – Příhoda, Worsch, Moravec, Melichar, Klégr – Šolc, náhr. Kokeš

Kontakt

Trenér: Ladislav Čmelík, tel.:+420 602223151, cmelik.lada(a)email.cz

Asistent trenéra: Roman Štochl (tel.: + 420 724742408)

Vedoucí týmu, správce webu: Pavel Smolák
pavel(a)smolak.org